‘Propere lei’, zo heet de nieuwe single die je op je favoriete muziekplatform kan beluisteren. En er is ook een heuse videoclip bij gemaakt! Een klein vogeltje fluisterde ons in dat dit alles de voorbode is van een nieuwe plaat die in het najaar zou uitgebracht worden… De titel en andere details daarover volgen later, maar er zijn alvast een aantal optredens gepland om die aan de wereld voor te stellen:

27 oktober GENT – Minard

31 oktober BRUGGE – Cactusclub

03 november AAIGEM – Torengalm

10 november KALMTHOUT – Club Kalmthout

14 november BORGERHOUT – Roma

16 november – SINT-NIKLAAS – De Casino

19 december – LEUVEN – Het Depot

Alle details vind je op de concertpagina.

Maar Raymond trekt er na de zomer niet alleen solo op uit. Er komt ook een tweede ronde van ‘Op algemene aanvraag’ waarbij hij samen met zijn kornuiten grasduint in de collectie evergreens die hij de voorbije decennia bijeen pende. Tijdloos rockend, ontroerend, frivool, vurig en puur én op algemene aanvraag!
Alle data op de concertpagina.

Het mag al eens iets anders zijn. Op 17 mei speelt Raaf De Witte in Heule lekker rockende Nederlandstalige nummers en Raymond komt ook langs om samen met hen wat liedjes ten berde te brengen. Jochei!

Het kleine jongetje Raymond dat ooit voetbal speelde op de pleintjes in Amsterdam staat op 7 december 2023 in Carré! De kaartverkoop is vandaag direct gestart en u kan daarvoor de terecht op de website van Carré. En zoals dat wel eens de gewoonte is, heeft ook in deze wie snel is de beste keus…

Toen Raymond op de Gentse feesten 2015 na 6 uur spelen en 3 toegiften toch moest terugkeren van het publiek, restte hem niets anders dan een 3 akkoorden rif in te zetten en wat zinnen te prevelen :

hier zijn we weer , weer nog een keer, voor jullie nog een keer…en als refrein: Op algemene aanvraag, algemene aanvraag…

Nu 7 jaar later is het nummer afgewerkt en is het uit als single.

En het is ook de titel van de nieuwe theatertour : Op algemene aanvraag : voor het publiek put hij uit zijn oeuvre van 500 liedjes , desnoods mét toegift.

Want wederom in de maat der seizoenen en zoals de nieuwe patatjes, de wederkeer van de paddenstoelen, het wild- en truffelseizoen, verse mosselen, maatjes en de nieuwe beaujolais is er telkens weer een nieuwe Raymond ! Onze onverslijtbare volksheld, die ook als prille zeventiger naar de roodfluwelen gloed van de spots en zijn trouwe publiek gezogen wordt. Zijn eeuwig brandend heilig vuur en muzikantenbloed blijft immers kruipen waar het niet gaan kan om de mensen te verblijden met een portie nieuw werk en een karrevracht klassiekers.

Samen met zijn straffe kompanen staat hij wederom paraat om de onweerstaanbare lokroep van de podia te eren met zijn talloze evergreens die al lang gebeiteld staan in ons collectief geheugen en het Nederlandstalige muziekpatrimonium, met gegarandeerd ook enkele nagelnieuwe surprises. Altijd weer leverfris, en gebracht met zoveel branie, dat je nooit genoeg krijgt van deze onverslijtbare klasbak.

Tijdloos rockend, ontroerend, frivool, vurig en puur, én op algemene aanvraag: gaat dat zien !

fotograaf: Charlie De Keersmaecker

De geruchten zijn helemaal waar: Raymond zal dit jaar de laatste nacht van de Gentse Feesten ten dans spelen op het podium van Trefpunt, Bij Sint-Jacobs! De nacht van zondag om maandag dus en het eerste akkoord wordt aangeslagen om 1h. Het laatste, euh, een hele tijd daarna.

Voor die voor sommigen grote vakantie begint, zijn er ook nog enkele optredens van de tour ‘Raymond 70’. Het optreden in De Vooruit oftewel dus het Kunstencentrum VIERNULVIER is hopeloos uitverkocht, maar voor de voorstelling in De Factorij / Zaventem zijn nog een aantal extra tickets vrijgekomen!